zaterdag 25 mei 2013

Hein Voss krijgt eerste wisseltrofee Duurzaamheidsestafette

Duurzaamheidsestafette met wisseltrofee
Door: Lysette Verwegen 15 mei 2013

IJSSELSTEIN - Als Millenniumgemeente mag 2013 - het Jaar van de Duurzaamheid - niet zomaar voorbij gaan, vinden Ed Booms en Hans Lappee van het Millenniumplatform IJsselstein. Samen met milieuwethouder Thijs de Jong bedachten zij de Duurzaamheidsestafette mét wisseltrofee.
Zenderstreeknieuws Ijsselstein/Lopik

                                                                                                               
Een van de Millenniumdoelen is duurzaamheid. “Daar moeten we doorlopend iets mee doen”, vindt Booms. De bijeenkomst op 10 oktober tijdens de dag van de duurzaamheid van vorig jaar was aanleiding voor het idee van de estafette en de glazen trofee, gemaakt door kunstenaar Angenelle Thijssen. “We willen bedrijven, instellingen, particulieren en ondernemers de kans geven om te laten zien wat zij bijdragen aan duurzaamheid.” Lappee noemt een paar voorbeelden: “Iemand met een dak vol zonnepanelen, een bioboer, een school met een energiebesparingsproject, hergebruik van goederen, duurzame bouw en meer.Maandelijks kiezen we een winnaar voor de bokaal en een aandenken na afloop.”

Eerste winnaar is Hein Voss van H3P Motives, ontwikkelaar en importeur van Max Havelaar  fairtrade biologische katoenen kleding en onder meer het merk RE-5. 
“Een terechte winnaar”, vindt Lappee. “Het is schokkerend als je weet met hoeveel gif normale katoen wordt verbouwd en hoe slecht personeel wordt behandeld.  
 
Wethouder De Jong wil duurzaamheid stimuleren. “Ondernemers kunnen elkaar daarin beïnvloeden bij bouw en gebruik van panden. Het gaat om kansen pakken en investeren. Dat gebeurt al met led-verlichting of werken met gerecycled materiaal.”


Iemand aanmelden voor de trofee kan via millenniumijsselstein@gmail.com.
website':
voor detaillisten h3pmotives.
kledingmerk RE-5 clothing

Fair & Green markt Culemborg 1 juni



De fairtrade gemeente Culemborg organiseert voor de 2e keer deze bijzondere markt!
H3P motives is hiervoor benaderd en zal hier aanwezig zijn met  biologische katoenen fairtrade kleding, het label RE-5 .
Het is een markt  met een boeiend aanbod aan marktkramen met fair trade, biologische, duurzame en/of streekproducten.
U kunt proeven aan de kraam of meedoen aan de demonstraties / proeverijen tijdens een workshop in de activiteitentent. 
De  RE-5 marktkraam zal gevuld zijn met vele basis shirts voor zowel de man als voor de vrouw en tevens, alleen op deze fair & green dag  een aantal unieke aanbiedingen. 

Naast de markt, zijn er verrassende activiteiten: een boeiende lezing over gezonde voeding, demonstratie met koken op hout, een bloemenworkshop met veldbloemen, bijenwaskaarsen rollen, een vrolijke herdersfluit maken, en de markt wordt muziaal afgesloten. .
Wij ontmoeten je graag en hopen op een zonnige dag ! Tot ziens op de Fair&Green…
Locatie: Varkensmarkt, Culemborg
Tijdstip: 10:00 tot 17:00



zondag 19 mei 2013

Duurzame dag in Fair Trade gemeente Nieuwegein

Het nieuwe logo

Duurzame Dag in Nieuwegein

Nieuwegein, de FAIR TRADE gemeente staat op zondag 26 mei in het teken van duurzaamheid.

Er zullen vele gratis activiteiten plaats vinden in het Natuurkwartier en in de binnenstad. Uniek is dat je van de ene naar de andere locatie vervoert kan worden met een fietstaxi of paard-en-wagen.

H3P motives http://www.h3pmotives.nl en RE-5 RE-5 clothing zijn erbij en je kunt ons vinden in de binnenstad. 
In onze stand geven wij informatie, kunnen wij vele vragen beantwoorden en hebben we een prijsvraag.
Wat is het verschil tussen gewone conventionele katoen en de organic, biologische katoen? Wat is GOTS?
Waarop controleert Max Havelaar?
Doe mee met onze prijsvraag en win een mooie prijs!

Tevens zullen wij een aantal RE-5 artikelen extra promoten,mede door middel van een aanbieding, zodat je zelf het verschil kan ontdekken!
Duurzaam en "h-eerlijk zacht.



Het boek Mode voor Morgen van Lynsey Dubbeld geeft aan wat er allemaal gaande is rond duurzaamheid en kleding.
Wij bieden deze dag het boek aan tegen een speciale prijs. 










Het is een dag om de consument bewust te maken! Samen Gewoon Duurzaam. DOEN!
Een dag voor jong en oud!

woensdag 15 mei 2013

H3P Motives doet mee aan Paneldiscussie MVO Congres. "Groen is de Rode Draad"





7 mei 2013

Beste lezer,

Het MVO-congres ‘Groen is de rode draad’ is op donderdag 20 juni 2013 in theater Diligentia in Den Haag.

Voor de tweede keer slaan de drie brancheorganisaties in de mode, MODINT (leveranciers), VGT (grootwinkelbedrijven) en Inretail (voormalig:CBW-mitex) (winkeliers), de handen ineen en organiseren een bijzonder congres over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de modeketen.

Doel van het congres is het inspireren en informeren van bezoekers. Gezamenlijk wordt gezocht naar antwoord op vragen als:
  • MVO, waar hebben we het dan eigenlijk over?
  • Welke knelpunten doen zich in de textielketen voor?
  • Hoe wordt hieraan gewerkt?
  • Waarom is het zo belangrijk om hier open over te zijn?
  • Wat is transparantie voor de textielsector?
  • En wat werkt wel en wat juist niet?

Programma

13:30 uur Ontvangst
14:00 uur Start congres
Dagvoorzitter Fabienne de Vries opent het congres.

14:10 uur Wat is de essentie van transparantie?
Frans Evers, voorzitter Nationaal Contact Punt OESO-richtlijnen, geeft een toelichting op de OESO richtlijnen die een handvat bieden voor het invullen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze vormen het referentiekader voor het internationaal opererende bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties.
Transparantie maakt deel uit van de richtlijnen, want het is een middel om aan de door OESO gestelde verwachtingen te voldoen. Door transparant te zijn over hun MVO-beleid en activiteiten kunnen bedrijven duidelijk maken welke inspanningen ze doen om te voldoen aan de richtlijnen en om misstanden in de keten aan te pakken. De vraag is op welke manier transparantie als middel ingezet kan en moet worden.

14:35 uur MVO in de praktijk: 'Mode, ondernemerschap en duurzaamheid'
Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan op verschillende manieren. De vraag is hoe individuele bedrijven er invulling aan geven. Carlien Helmink, manager Studio Jux, vertelt over hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk brengt.

15:00 uur Complexiteit van de textielbranche
De textielsector is wereldwijd enorm competitief. De keten is bijzonder gelaagd en daardoor complex. In de regel is eerder sprake van het ontbreken van regie in de keten dan van sturing door één partij. Gilles Dana (ovb), manager corporate responsibility Switcher, vertelt over de complexiteit van de textielketen en de obstakels die dit met zich meebrengt om aan de OESO-richtlijnen te kunnen voldoen.

15:25 uur Netwerk Break

16:00 uur Paneldiscussie

Onder leiding van onze dagvoorzitter Fabienne de Vries discussiëren onder andere Eelco Fortuijn (directeur GoedeWaar.nl), Joël Voordewind (Tweede Kamerlid ChristenUnie), Eric Roosen (directeur Star Sock) en Hein Voss (eigenaar en oprichter van H3P Motives) met elkaar over het congresthema.

16:40 uur Dit is ons plan voor de toekomst
Op uitnodiging van de brancheorganisaties wordt via een stakeholdersdialoog met ngo’s, vakbonden en overheid gewerkt aan een actieplan om problemen in de textielsector op het gebied van onder meer milieu en arbeidsomstandigheden aan te pakken. Dit programma is gericht op verbetering in concrete situaties of op concrete thema’s in de textielsector. In de textielketen doen zich nog problemen voor die het bedrijfsleven niet alleen kan oplossen. Aan de hand van de eerste bijeenkomst wordt een actieplan opgesteld dat tijdens het congres wordt gepresenteerd door de drie branchevoorzitters: Pals Brust, voorzitter VGT, Han Bekke, voorzitter MODINT en Jan Meerman, voorzitter CBW-MITEX.

17:00 uur Internationaal Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, geeft haar reactie op het actieplan van de textielsector. Ook licht de minister het kabinetsbeleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en buitenlandse handel toe.
17:20 uur Afsluiting en aansluitend een netwerkborrel

Datum en locatie

Het MVO-Congres ‘Groen is de Rode draad’ wordt gehouden op donderdag 20 juni 2013 in theater Diligentia in Den Haag.

Bereikbaarheid

De parkeervoorziening in de binnenstad van Den Haag is beperkt. Wij adviseren u dan ook om indien mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Klik hier voor meer informatie over bereikbaarheid.
Graag tot ziens op 20 juni aanstaande!

Namens Groen is de Rode Draad,



dinsdag 7 mei 2013

Grietmarkt! H-eerlijke aanbiedingen, 11 mei te Amerongen

posterA3-mei_WEB-klein
Het is 11 mei World FAIR TRADE dag!
RE-5 is op deze bijzondere dag wederom deelnemer aan de Grietmarkt te Amerongen en om dit  te vieren hebben wij vele aanbiedingen voor de bezoekers van de grietmarkt.
Twee keer per jaar wordt dit evenement georganiseerd, voor groot en klein! Een markt voor het prachige kasteel met exotische geuren, opzwepende muziek, straattheater, jazzdance een mini draaimolen en een terras.

Ook dit keer zijn er weer 50 kramen gevuld met de meest uiteenlopende kunst, handgemaakte tassen, zilverwerk, keramiek, kinderboeken, schilderijen en beelden.

Bij de biologische kramen zijn aanbieders van o.a. brood, olijfolie, jams, paddenstoelen en kaas, tevens nieuwe standhouders, o.a. met eieren, soepkippen en schapenkaas en -worst.


Kijk op het programma voor de actuele

H3P Motives heeft voor de organisatie /crew het RE-5 T-shirt "Bas"  laten bedrukken met hun
eigen prachtige logo!






Ansicht-Griet-WEB-klein_500px.breed


De mooie ansichtkaart is bij ons verkrijgbaar en kan je vanaf de Grietmarkt naar vrienden of familie sturen.

Welkom, wij ontmoeten je graag bij onze marktkraam!