zondag 23 september 2012

FAIRWEAR Fashionshow te Goes




































De FAIRTRADE gemeente Goes organiseert op woensdag 26 september in de Grote of Maria Magdalenakerk de Fairwear fashionshow. (gratis toegang)

Vanaf 19.00 uur bent u welkom om kennis te maken, te proeven, te voelen en te kopen van fairtrade producten op de informatie markt tot 22.00 uur.

De modeshows zijn om
19.00 uur en 20.30 uur.

     - Wereldwinkel
     - En enn schoenen
     - Ryokucha
     - Two Danes
     - Elementum
     - Jackpot
     - Rianne de Witte
     - H3P Motives met RE-5




Woensdag 10 Oktober De Dag van de Duurzaamheid

Deze dag 10-10-2012 zullen er in heel Nederland
duizenden duurzame activiteiten plaatsvinden op initiatief van Urgenda!

H3P Motives en Re-5 zijn voor een aantal activiteiten uitgenodigd en zullen dan ook aanwezig zijn;
  • Festival of Cools  te Amsterdam
  • Boeklancering van Lynsey Dubbled te Driebergen
  • Duurzaamheid en Goede Doelendag  Rabobank te IJsselstein

Op het Festival of Cools, georganiseerd door Green Metropole kan je heel veel coole duurzame producten zien, proeven en kopen! Re-5 clothing zal er met de collectie zijn. Locatie: New Energy Docks op de Distelweg 113 in Amsterdam Noord.


Het boek van Lynsey Dubbled, Mode voor Morgen, duurzame kleding in Nederland is het eerste boek dat een beeld schetst van Nederlanse initiatieven om onze  kleding groener en eerlijker te  maken.
Ook Hein Voss heeft hieraan zijn medewerking verleent en zal persoonlijk aanwezig zijn bij de lancering.

Het milleniumplatform IJsselstein organiseert een activiteit die op dit moment in de kinderschoenen staat en nog nader uitgewerkt wordt. DARA-europe en RE-5 zullen met een stand en sprekers aanwezig zijn.

http://www.dagvandeduurzaamheid.nlhttp://www.dagvandeduurzaamheid.nl www.greenmetropole.nl/index.php/festival-of-cools/wie-kun-je-zien-op-het-festival
www.wbooks.com/nieuw/mode-voor-morgen.html
http://www.dara-europe.nl







maandag 17 september 2012

H3P Motives presenteert RE-5 tijdens de 1e Duurzaamheidsbeurs te Drachten,

Zaterdag 22 september geeft wethouder Berendst van de gemeente Smallingerland het startsein voor de FAIR TRADE campagne tijdens de 1e duurzaamheidsbeurs.
De gemeente Smallingerland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil door middel van de duurzaamheidsbeurs de inwoners kennis laten maken met verschillende vormen van duurzaamheid.

H3p Motives is hierbij aanwezig met de gehele
Max Havelaar RE-5 clothing collectie voor mannen, vrouwen en kinderen.

Totaal zijn er 65 bedrijven en organisaties die laten zien wat zij aan duurzame en/of biologische producten of diensten te bieden hebben.

Tijdens de beurs, in de schouwburg De Lawei, is van alles te beleven, te zien en te proeven. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten gepland. Er komen intressante sprekers waaronder Helga van Leur, (weervrouw RTL) en Peter D'Angremond (directeur Max Havelaar) 

Woon je in Friesland en of omgeving, grijp dan deze unieke kans en kom naar de Lawei, laat je verrassen door onze gehele collectie. Wij vertellen je graag meer over biologische katoen, het productieproces en het verhaal achter ons label RE-5. Er is ook een mogelijkheid tot voelen/passen, direct kopen en/of bestellen.
Tot zaterdag!



dinsdag 11 september 2012

GREENfair eco/fair trade markt met RE-5 kleding en modeshow te Utrecht.


UTRECHT - Zondag 16 september, van 10-16 uur organiseert Sincero fair fashion uit Utrecht samen met Puurwinkelen een gratis toegankelijke markt met biologische en fair trade producten bij biologische zorgtuin de Moestuin, Laan van Maarschalkerweerd 2, in Utrecht.
...

(www.green-fair.nl) Naast het bewonderen van heel veel eerlijke en biologische kleding voor mannen, vrouwen en kids van oa.RE-5 Fashion  valt er ook van alles te proeven en is er van alles te doen voor de kids.
De volgende 'groene' bedrijven zijn  er;
Sincero fair fashion (winkel en
webwinkel in dames-, heren en kinderkleding) vertegenwoordigd op deze Green Fair:


De webwinkel Pure Coverz met biologische stoffen, huishoudtextiel en beddegoed.
Ledlampen bij Anyled en  duurzame woonaccessoires Bella Tinta.


Er zijn diverse (kinder-)kledingkramen die normaalgesproken alleen via internet
verkopen: Charis Felice, Ekodepeko, Het Groene Warenhuis, Schaapje Schaapje
Vandaag kun je hun kleding voelen en passen!


Voor trendy lifestyle producten, accessoires en cadeautjes ben je bij Lotika,
Emax Domina, Uqqies of Stichting Wanawa
aan het goede adres.

Rond 12.30 en 14 uur kun je kijken naar een spetterende modeshow en met onder andere kleding van eco-ontwerpster  Ellen Willink,   Sincero fair fashion, Goeiekleren, wijzelf met RE-5 kleding voor man/vrouw en kids en de Puhashop.

De modellen worden verder aangekleed met fair trade accessoires van de diverse standhouders en milieuvriendelijke schoenen van de webwinkels  Nomadics en de ecofab vegetarische schoenen van  EN&.


Ondertussen kun je bij It’s organic proeven van biologische
wijntjes met lekkere vegasnacks van Happy Herbi.

Xocai verkoopt rauwe chocola en de mensen van de Moestuin zorgen
natuurlijk ook voor lekkere broodjes en drankjes op het terras.
ImkerijHortensius heeft honingproducten, o.a. van de Utrechtse heuvelrug.


Omdat er een aantal webwinkels vertegenwoordigd is, is dit natuurlijk een unieke kans om hun producten eerst eens ‘in het echt’ te zien, proeven, voelen en passen, alvorens het aan te schaffen!


De kinderen kunnen zelf appelsap persen of geschminkt worden en er zijn heeeel veel speeltoestellen en beesten om te aaien!


Kom dus gezellig langs! De toegang is gratis! Van 10-16 uur Moestuin Utrecht, Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht.

zondag 9 september 2012

Bedrukte T-shirts van Fairtrade Biologische katoen voor "De Veldkeuken"


Embedded image permalink
Bijschrift toevoegen

De Veldkeuken, 
een Puur, Ambachtelijk, Biologisch fantastisch bedrijf heeft bewust gekozen voor de RE-5 biologische katoenen fair trade T-shirts. Het logo is op een zeer verantwoorde wijze bedrukt.


 http://www.veldkeuken.nl

woensdag 5 september 2012

Laat je zaterdag 8 september verrassen op de jubilerende Grietmarkt.

Alweer voor de derde keer is RE-5 clothing zaterdag 8 september aanwezig op de Grietmarkt!
Een markt met veel biologische producten, kunst, akoestiche muziek en (kinder) Theater.

Dit jaar is voor de Grietmarkt een jubileum jaar en vieren ze hun 10 jarig bestaan! Tijd voor een nieuw logo, wat wij voor de vrijwillgers op een van onze duurzame T-shirts mochten bedrukken. 

Voor deze speciale gelegenheid bieden wij de bezoekers zaterdag een paar jubileum aanbiedingen.
Kom ook en laat je verrassen.

zaterdag 1 september 2012

RE-5: Opvallend veel interesse in duurzame bedrijfskleding

Bio-katoenen T-shirts voor jubilerende Grietmarkt
Auteur: Lenneke Schot
Copyright: www.biojournaal.nl


Tholen - Bij bio-kledingmerk RE-5 neemt de vraag naar duurzame promotionele- en bedrijfskleding toe. Hein Voss, de initiatiefnemer van het bijzondere kledingmerk, kan bijvoorbeeld aankondigen dat de organisatie van de Grietmarkt gekozen heeft voor een biologisch katoenen en fairtrade T-shirt van RE-5. "Deze worden momenteel gedrukt en dit is speciaal in het kader van het tienjarig jubileum van de markt."

Hein is blij dat steeds meer bedrijven erkennen dat duurzame bedrijfs- en/of promotionele kleding belangrijk is om de uitstraling naar buiten toe op orde te hebben. "Deze zomer tonen opvallend veel bedrijven interesse."

Het bedrijf H3P Motives BV, wat achter het merk RE-5 staat, heeft zo ook een vergelijkbare opdracht gekregen van De Veldkeuken uit Bunnik. "Zij hebben verschillende modieuze basis T-shirts besteld. En mochten ze uiteindelijk versleten zijn, dan kunnen deze gewoon weer bij ons teruggebracht worden. De Veldkeuken waardeert ons concept." (Na gebruik wordt de kleding van RE-5 teruggenomen en via recycling hergebruikt).
 

De Grietmarkt

Op 8 september is het merk RE-5 ook zelf voor de derde keer op rij vertegenwoordigd op de Grietmarkt in Amerongen. Het personeel van de Grietmarkt zal gehuld zijn in T-shirts van RE-5, voorzien van een speciaal logo.

Steppen Tegen Kanker

Afgelopen zaterdag 25 augustus is Hein zelf een grote uitdaging aangegaan. H3P Motives was met een T-shirt van RE-5 sponsor van de actie Steppen Tegen Kanker, hier werd eerder al over bericht op Biojournaal. Mede-IJsselsteiner Robert van Wanrooij ging de Alpe d'Huez met de step beklimmen, om zo geld op te halen voor de Kankerbestrijding. Hein besloot niet alleen Fairtrade Step to moove T-shirts van 100% biologisch katoen beschikbaar te stellen, maar nam ook het moedige besluit om zelf met de step de Alpe d'Huez te bedwingen. "Het was heel enerverend en echt een succes, ik ben zelfs twee keer de berg opgegaan!"

Voor meer informatie:

Hein Voss
H3P Motives BV/RE-5
030 7854703
info@re-5.nl
www.re-5.nl
Publicatiedatum: 31-8-2012
Auteur: Lenneke Schot
Copyright: www.biojournaal.nl