woensdag 29 augustus 2012

Op de step finish en doel bereikt !


Wat een bijzondere ervaring!

Zaterdag 25 augustus 2012, de dag waar het allemaal om is begonnen, de dag van de beklimming van Alpe D’Huez en onze sportieve prestatie voor steppen tegen kanker.

Om 6 uur op, een goed ontbijt, de laatste voorbereidingen getroffen, en om 7:10 vertrekken we vanaf de camping om te verzamelen op de rotonde aan de voet van de Alp. Het is een fleurig gezicht met al die Oranje shirts. De laatste begroetingen vinden plaats en de spanning staat op de gezichten te lezen, nu gaat het echt beginnen!

Voor de start nog 1 minuut stilte om nog even stil te staan voor wie en voor wat we deze uitdaging aangaan.
En dan is het zover, het startschot valt en de 76 steppers, stappers en fietsers gaan op weg naar bocht 21, de allereerste bocht naar de top van de Alpe dHuez.


Als step to moove team, Robert van Wanrooij en Hein Voss uit IJsselstein  vertrekken we in achterhoede en bijna als laatste.
Het is wat drukkend warm, maar droog en het eerste gedeelte ligt lekker in de schaduw van de bossen. Even aftasten hoe het gaat, maar al snel de juiste tred en cadans te pakken.


In de meeste bochten staan ook supporters iedereen aan te moedigen en op te peppen om vooral door te gaan.
Vanaf bocht 7 zie je de Finish boven liggen. Van de ene kant geeft dat extra energie, van de andere kant zie je ook wat er nog staat aan te komen. Het is een kwestie doorzetten en volhouden.  Als “step to moove” team is dit heel goed gelukt en hebben beide deelnemers de finish bereikt. Daar opgewacht door onze eega’s Yvette en José en nog vele anderen, om de felicitaties in ontvangst te nemen.


Na een sportmassage wordt Hein met zijn step naar beneden gebracht om voor een 2e keer de uitdaging aan te gaan. Inmiddels is er opnieuw een interview met RTV9 ,die in een 5-tal telefonische sessies, live via de radio verslag doen van de prestaties van het step to moove team en de 3 andere IJsselsteiners die aan dit unieke evenement deelnemen.  

In de loop van de middag zijn er  niet veel mensen meer onderweg, nog 3 steppers, waaronder Nico Faay,  de initiatiefnemer van dit evenement, Linda de snelste dame en Hein. Naast de steppers zijn er nog verschillende triatleten en stappers onderweg.
In bocht 3 van de 2e run is het afsluitende interview voor de radio. Wat super fijn en heel leuk dat zij deze dag op deze manier hebben willen verslaan!
Hein is met de laatste meters bezig en bereikt uitgeput en vol emoties voor de 2e keer de finish.

Nu de meesten boven zijn, is het tijd voor een feestje. Op het dorpsplein houden de d-jays en de 2 zangeressen de sfeer er goed in. Er wordt gedronken, gedanst en er zijn wat hapjes.
De zon schijnt de sfeer is goed en gemoedelijk want iedereen heeft het weer gehaald en dat zijn onderlinge felicitaties waard. 
Al snel komt het moment voor de laatste officiële afsluiting, het bedanken van de vrijwilligers en de organisatie die dit alles heeft mogelijk gemaakt en natuurlijk de officiële tussenstand: €174.127.  Met dit bedrag is er in de laatste vier jaren, door Steppen Tegen Kanker nu meer dan 1 miljoen Euro binnengehaald.
Uiteraard staan we ook nog even stil bij hen die we vandaag in herinnering mee omhoog namen.

Namens het “step to moove” team ; Robert en Hein en de stichting steppen tegen kanker allemaal ontzettend bedankt voor jullie duwtje in de rug en steun aan onze acties en sportieve uitdaging.

woensdag 22 augustus 2012

Bedank rondje met de Step; Verkooppunten Utrecht

Vandaag een laatste trainingsrondje door Hein en Robert gemaakt langs de verkooppunten te Utrecht. 

Deze winkels en onze eigen webshop hebben zich ingezet om de speciaal ontwikkelde StepTo Moove T- en sweatshirts te verkopen.

Sincero
Nukuhiva,
WAAR winkel 
Max Havelaar

Morgen op weg en zaterdag die berg op!